door

Woeste zeevaarders met ronde schilden: ontmoet echte Vikingen!

Foto 1. Ontmoet Vikingen in Archeon! Foto: Museumpark Archeon

Bezoek het Internationaal Viking Festival in Archeon

archief oud artikel 4 augustus 2024 Toerisme Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland De Romeinen zijn amper vertrokken uit Archeon, en de volgende strijdbare groep dient zich alweer aan: van 20 tot en met 25 augustus veroveren Vikingen in het museumpark tijdens het Internationaal Viking Festival. Ontmoet de bebaarde noorderlingen en leer alles over hoe zij leefden!

Handelaren en ontdekkingsreizigers

Zet deze zomer koers naar Museumpark Archeon, want daar maak je een wel heel bijzondere reis: een reis terug in de tijd! Van 20 tot en met 25 augustus zetten de Vikingen hun kampement op in het museumpark tijdens het Internationaal Viking Festival. Je ontdekt hoe deze woeste zeevaarders – die je vooral kent om hun oranje baarden en ronde schilden – leefden. Wist je dat het niet alleen dappere vechters waren, maar ook ijverige boeren, bedreven handwerklieden, slimme handelaren én ontdekkingsreizigers die nergens voor terugdeinsden?

Demonstraties en kraampjes

In de verschillende kampementen geven de Vikingen demonstraties van hun wapens en kleding. Ze laten zien hoe je kunt zilvervlechten – en wat dat eigenlijk is – én tonen hun producten in marktkraampjes. Snuffel tussen de sieraden, kleding, zeep, honingwijn, wapentuig en speelgoed – en neem een mooi souvenir mee naar huis! Je kunt immers niet elke dag de spullen van een Viking shoppen...

Foto 2. Wandel langs de kampementen en bekijk allerlei boeiende demonstraties van verschillende Vikingen. Foto: Museum Archeon

IJdeltuiten

Wist je dat de Engelsen de Vikingen destijds maar rare lui vonden? Voor een groot gevecht waren de Vikingen namelijk uren bezig met zichzelf wassen, hun haren kammen en baarden vlechten. Ze geloofden namelijk dat ze, als ze stierven in de strijd, naar Walhalla mochten: een plek waar eeuwig werd gefeest en gevochten. En dan moet je natuurlijk wel goed voor de dag komen! En zo kom je achter nog veel meer leuke weetjes tijdens dit zomerse festival.

Goed om te weten

  • Gedurende de week van 20 augustus komen de Vikingen aan in Archeon. Tijdens het weekend van 24 en 25 augustus zijn alle Vikingen gearriveerd en staat ook een demonstratie van de Vikingen op het programma.
  • Nóg verder terug in de tijd? Van 4 tot en met 17 augustus hebben de Romeinen hun kamp opgezet in Archeon tijdens het Internationaal Romeins Festival, met iedere dag diverse shows en demonstraties zoals gladiatorentrainingen.
Foto 3. In Archeon ontdek je alles over het leven van de Vikingen. Foto: Museumpark Archeon

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2024-08-05 09:30:57 · Gepubliceerd: 4 augustus 2024 - 732