door

Een spectaculair schouwspel tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen

Foto 1. Enorme vliegers in de vorm van allerlei dieren, figuren en in de mooiste kleuren. Foto: Stichting Rijsbergse Vliegerdagen

Bewonder enorme kleurrijke vliegers!

archief oud artikel 3 augustus 2024 Toerisme Rijsbergen, Noord-Brabant De vliegersport wordt goed in het zonnetje gezet tijdens de 14e editie van Rijsbergse Vliegerdagen op 17 en 18 augustus. Honderden kleurrijke vliegers sieren het luchtruim, en dan hebben we het niet over die kleine vliegers die je zelf misschien gewend bent te gebruiken!

Vliegers in alle soorten en maten

Tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen komen er vliegers in alle soorten en maten langs, van metershoge vliegers van je favoriete strip- en tekenfilmhelden tot vliegers die werden gebruikt in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Ook vliegers uit andere werelddelen zoals Japan, Maleisië en India zijn te bewonderen op het evenement. Tegelijkertijd worden verschillende takken van de vliegersport in het zonnetje gezet, zoals het éénlijner vliegeren, twee- en vierlijner vliegeren en team vliegeren.

Demonstraties en lichtjesavond

Naast het simpelweg aanschouwen van de indrukwekkende vliegers valt er hier nog veel meer te beleven. Zo kom je tijdens de uitleg en demonstraties over de verschillende soorten vliegers alles te weten over wat je ermee kunt doen en waarvoor vliegers vroeger gebruikt werden. Tijdens de tentoonstelling van vliegers kan je een grote collectie aan vliegers en historische vliegers bewonderen, en op zaterdagavond is er vanaf 20:00 uur de lichtjesavond georganiseerd. Dan wordt rond en op het veld alles verlicht met duizenden ledlampjes, echt prachtig! Ook aan de muziek is gedacht, want onder andere Andre van Weele en een band met Japanse drums treden op.

Foto 2. Luchtballonnen en vliegers lichten op tijdens Lichtjesavond. Foto: Christiaan Rombouts

Knuffeldropping voor de kids

Voor de kids is er ook genoeg te beleven: voor hun is er onder andere schmink, een zandbank en een workshop circus. Een echt hoogtepunt voor de kleintjes is de knuffeldropping, waarbij je je knuffel kunt laten parachute springen vanuit een vlieger. Je knuffel krijgt hierna een heus vlieger parachutespringdiploma. Probeer ook met de kids de snoepjes te vangen die uit de lucht komen vallen vanuit de vliegers!

Ballonspektakel

Iets wat je echt niet mag missen tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen is het ballonspektakel op zaterdag 17 augustus vanaf 17:30 uur. Hierbij zullen 19 luchtballonnen opstijgen vanaf het veld, waar een paar hele bijzondere en kleurrijke exemplaren tussen zitten. Na de ballonvaart komen de ballonnen terug naar het veld waar ze een nightglow zullen doen, met veel mooie lichtjes en met veel gezellige muziek. Je mag zelfs meevaren in één van de luchtballonnen, waarvoor je van tevoren moet reserveren.

Handig om te weten
  • De Rijsbergse Vliegerdagen vindt plaats in Rijsbergen, Noord-Brabant.
  • Entree, parkeren, fietsenstalling en alle kinderactiviteiten zijn helemaal gratis!
  • Heb je je favoriete vlieger gespot? Laat je stem horen voor de publieksprijs, waarbij de 3 vliegerdeelnemers met de meeste stemmen een prijs krijgen op zondag!
Foto 3. Vliegers worden in het zonnetje gezet. Foto: Stichting Rijsbergse Vliegerdagen

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2024-08-03 16:49:46 · Gepubliceerd: 3 augustus 2024 - 1521