door

Bewonder onze planeet vanuit de ogen van een astronaut

Foto 1. Ga met onder andere astronaut André Kuipers mee op een indrukwekkende reis naar de ruimte! Foto: Triple P Entertainment © ESA-NASA

Zó dichtbij de ruimte kwam je nooit!

6 augustus 2024 bijgewerkt: 22 augustus 2024 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Vanaf 10 oktober 2024 draait de film BEYOND, het regiedebuut van astronaut André Kuipers, in de bioscopen. Maar een week eerder kun je de film als één van de eerste zien tijdens een uniek interactief event in de Ziggo Dome. Hier ontmoet je ook meteen André en ruim zeventig andere astronauten tijdens een boeiende space talk!

Ontmoet (inter)nationale astronauten

Ben je dol op sciencefiction en ruimtevaart en wil je alles ontdekken over het leven als astronaut? Kom dan op 4 oktober 2024 naar de Ziggo Dome voor de première van BEYOND, Ode to the Earth. Niet alleen bekijk je met duizenden anderen als eerst de documentaire van regisseur en 's lands bekendste astronaut André Kuipers, maar woon je ook meteen een internationaal astronautencongres bij. Onder leiding van tv-presentator Humberto Tan en wetenschapsjournalist Anna Gimbrère delen ruim zeventig astronauten indrukwekkende ervaringen uit het heelal.

Magische film

Voor ons, de ‘gewone’ Nederlander, lijkt de ruimte een ver-weg-van-je-bed-show. Dankzij de film BEYOND komt het heelal wel heel dichtbij! Bewonder onze imposante planeet en het sterrenstelsel vanuit de ogen van een astronaut. En tijdens de speciale filmpremière doe je dat op een gigantisch filmdoek van maar liefst 22 meter breed! Laat je vervolgens volledig meeslepen naar de magische ruimte dankzij de prachtige muziek van de wereldberoemde en inmiddels overleden Griekse componist Vangelis. Hij was tevens een goede vriend van regisseur André. Naast Vangelis leverde ook de Nederlandse DJ Armin van Buuren een muzikale bijdrage. Speciaal voor de film heeft hij Vangelis’ klassieker Pulstar in een nieuw jasje gestoken. Armins versie van het nummer is vanaf 27 september 2024 te beluisteren via de muziekstreamingdiensten.

Nieuwsgierig naar de documentaire? Check hieronder dan alvast de trailer van BEYOND:

Tekst gaat verder onder de video

Handig om te weten

  • De filmpremière en space talk van BEYOND vindt plaats op vrijdag 4 oktober 2024 in de Ziggo Dome;
  • Aanvang van de voorstelling is 20:00 uur;
  • Tickets zijn te koop via Ticketmaster en de prijzen variëren van €27,00 tot €98,00 euro;
  • Bekijk ook deze uitstapjes over het heelal en planeten.
Foto 2. In de film BEYOND zie je het heelal vanuit de ogen van een astronaut. Foto: Triple P Entertainment © ESA-NASA

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2024-08-22 09:26:04 · Gepubliceerd: 6 augustus 2024 - 1083

Dit past bij 'Bewonder onze planeet vanuit de ogen van een astronaut'