door

Zeeland Nazomerfestival: 9 dagen theater, dans en muziek

Foto 1. Elke avond gratis optredens op het Middelburgse Abdijplein. Foto: Inglourious Fiction

Verrassende voorstellingen op bijzondere Zeeuwse locaties

archief oud artikel 7 augustus 2024 Cultuur Middelburg, Zeeland De zomer in Zeeland wordt in stijl afgesloten: negen dagen lang geniet je van theater, dans, muziek en performance tijdens het Zeeland Nazomerfestival. Van vrijdag 23 tot en met zaterdag 31 augustus 2024 staan er allerlei liveacts en voorstellingen op het programma, van diepgaand theater tot funky concerten. Met elke avond gratis livemuziek in Middelburg. Wees erbij!

Theater, dans, muziek en performance

Op het Zeeland Nazomerfestival kun je allerlei voorstellingen over verschillende thema’s bezoeken. De een serieuzer dan de andere, maar sowieso ga je met een nieuw inzicht de deur uit. Zo gaan in De plantage van onze voorouders Maartje Duin en Peggy Bouva op zoek naar de geschiedenis van hun voorouders, van wie de verhalen door kolonialisme en slavernij zijn uitgewist. Op hoop van zegen is een theaterstuk over de vroegere misstanden in de visserij: áls de vissers de barre tocht op zee al overleefden, kregen ze maar een schamel deel van de opbrengst. En in Shut Up and Play with Me word je uitgedaagd om na te denken over spelen als volwassene: wat als we de remmen loslaten en ons storten in een belangeloos spel?

Boerderij, vissershaven en watertoren

Het festival vindt plaats op locaties in heel Zeeland, van Zierikzee tot Goes en Middelburg. Verschillende theaters en poppodia doen mee, maar er zijn ook voorstellingen op wel heel unieke plekken. Zo is de voorstelling Steen te zien in een boerderij in Kamperland en wordt Op hoop van zegen – over visserij – getoond in dé mosselhaven van Nederland, de Prinses Beatrixhaven in Yerseke. In de Watertoren van Axel kun je genieten van een op maat gemaakte klankervaring van kunstenaar Bouke Groen.

Foto 2. De Watertoren in Axel is het decor van 'Project Overtone'. Foto: Daniël de Pauw

Elke avond gratis concert op het Abdijplein

Het kloppend hart van het festival is toch wel het Abdijplein in Middelburg, waar je de hele week kunt aanschuiven bij muzikale liveacts. Zoals BROUA op zaterdag 24 augustus: een collectief van Tunesische, Franse en Nederlandse muzikanten. Of dans mee op de muziek van Raymond van Groenewoud, die op donderdag 29 augustus het publiek meevoert door zijn unieke klanken en diepzinnige teksten. Op zaterdag 31 augustus wordt de muzikale concertreeks afgesloten door de energieke band Organix en zangeres Sabrina Starke. Iedere avond is het Abdijplein vanaf 19:00 uur toegankelijk, om 20:00 uur begint de programmering. En de entree is helemaal gratis!

Goed om te weten

  • Het Zeeland Nazomerfestival is te bezoeken van 23 tot en met 31 augustus 2024. Tijden en prijzen verschillen per voorstelling.
  • Tickets voor een voorstelling kun je bestellen via de website van Zeeland Nazomerfestival. Voor sommige evenementen heb je geen ticket nodig; ook de concerten op het Abdijplein zijn gratis te bezoeken.
  • Tijdens het festival kun je in het Zeeuws Museumcafé (van het Zeeuws Museum) terecht voor koffie, thee, huisgemaakte taarten en lunch.
  • Leuk: je kunt van tevoren een Spotify-playlist downloaden met alle muziek die er tijdens het festival klinkt op het Abdijplein.
Foto 3. De voorstelling 'De plantage van onze voorouders' over het slavernijverleden. Foto: Anne Claire de Breij

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2024-08-07 10:46:45 · Gepubliceerd: 7 augustus 2024 - 1430