door

Hiswa te Water is hét evenement voor botenliefhebbers

Foto 1. Het wordt wederom een walhalla voor ieder type watersporter. Foto: Hiswa te Water

Bewonder de mooiste luxe zeilboten en motorboten

archief oud artikel 20 augustus 2024 Sport Lelystad, Flevoland Liefhebbers van boten opgelet! Want Hiswa te Water is een evenement dat je niet mag missen. Hier bewonder je de mooiste, nieuwste zeiljachten en motorjachten tussen de zes en 24 meter lang. Catamarans, luxe zeilboten, houseboats en motorjachten: je ziet het allemaal langskomen. Met de verschillende demonstraties op de kade, proefvaren in de haven en het heerlijke eten op één van de terrasjes is het in de Batavia Haven van Lelystad heerlijk vertoeven van 28 augustus tot en met 1 september.

Volle stijgers en ruim 440 boten

Hiswa te Water is de grootste in-water bootshow van Noord-Europa, die ieder jaar weer voor volle stijgers zorgt met alle prachtige boten die hier te bewonderen zijn. Het is dé beurs waar je je kan laten informeren en oriënteren over alles rondom de nautische watersport. De 440 fonkelnieuwe jachten die er liggen zijn er om bekeken én gekocht te worden. Onder andere de boten van het Nederlandse merk Wajer liggen hier te pronken: het merk boot waarmee onze koninklijke familie mee op vakantie gaat. Maar ook liggen er jachten waarmee je zo de wereld mee kunt rondzeilen en boten geschikt voor een zeiltocht over de Wadden. Nergens anders zijn er zo veel uiteenlopende modellen sloepen en tenders te zien dan op Hiswa te Water!

Culinair genieten en snuffelen bij de stands

Je hoeft hier natuurlijk niet per se te komen om een jacht te kopen: het is hier ook heerlijk culinair genieten en het is dé plek om te leren over alle aspecten van de watersport. Leg jezelf in de watten met een exclusief diner in een nieuw restaurant in de Bataviahaven met speciale wijnen een VIP terras aan het water. Er zijn ook genoeg budgetvriendelijkere opties! Ontdekken of de nautische watersport wat voor jou is? Ga langs bij de 147 informatiestands waar je meer hoort over verzekeringen, bootonderdelen, accessoires, de nieuwste snufjes, onderhoudsproducten en mooie vaargebieden of laat je enthousiast maken door watersporten als kitesurfen, kitefoilen en jetboarden. En de kleine kinderen beleven gegarandeerd ook een leuke dag op de opblaasbootjes!

Foto 2. Gezelligheid, culinaire hoogstandjes en veel informatiestands aan de kades van de Bataviahaven. Foto: Hiswa te Water

Veel zeilprimeurs

Als we het programma van Hiswa te Water 2024 moeten geloven zullen er veel zeilprimeurs zijn op het evenement: meer dan ooit tevoren! Ben je een zeilliefhebbers, dan zullen de namen Arcona 50 en de Shogun 43 jou misschien wel iets zeggen. Dat zijn nieuwe, snelle en comfortabele zeiljachten voor de luxeliefhebbers. Ook komen Breehorn, KM Yachting, Saffier dit jaar met een primeurs naar het evenement. Tevens zullen de merken zeiljachten Beneteau, Jeanneau, Grand Soleil, Hallberg Rassy en Dufour aanwezig zijn met hun nieuwste modellen.

Podium aan het Water

Een ander leuk onderdeel van Hiswa te Water is 'Podium aan het Water'. Zoals de naam al doet vermoeden is dit de plek waar je heerlijk kunt vertoeven met goede live muziek, maar ook met interessante sprekers. Verwacht onder andere podcastopnames, nautische quizzes, demonstraties, discussies en interviews met bekende watersporters over verschillende thema's in de watersport.

Van plan Hiswa te Water te bezoeken?
  • Het evenement vindt van woensdag 28 augustus tot en met zondag 1 september plaats, iedere dag van 10:00 – 18:00 uur.
  • Een dagticket kost €12,50 per volwassene, of €5,00 per kind (vanaf 4 jaar) als je het ticket via de website koopt. Aan de deur kosten de tickets €15,00 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen.
  • Een uitgebreid overzicht van alle deelnemende bootmerken en informatiestands vind je op de website van Hiswa te Water.
  • Rondom het evenement is er ook genoeg te beleven! Bezoek bijvoorbeeld ook het naastgelegen Batavia Stad Fashion Outlet of het Batavialand Museum.
Foto 3. De mooiste schepen, jachten en sloepen ter wereld: een bezoekje aan Hiswa te Water is het zeker waard. Foto: Hiswa te Water

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2024-08-20 15:33:01 · Gepubliceerd: 20 augustus 2024 - 781