door

Mediamuseum neemt je mee naar de mediawereld

Foto 1. Gedurende de zomervakantie is het Mediamuseum een nóg leuker gezinsuitje dankzij de extra activiteiten voor de jeugd. Foto: Mediamuseum

Beleef extra veel activiteiten in de zomer!

archief oud artikel 13 augustus 2024 Cultuur Hilversum, Noord-Holland Nieuwsflits! Er staan weer warme zomerdagen op de planning. Even ontsnappen aan de hitte? Kom dan gezellig naar het Mediamuseum van Beeld & Geluid en ontdek alles over de mediawereld. In de zomervakantie is het extra leuk voor het hele gezin, dankzij speciale workshops voor de jeugd én een expositie met unieke muziekschatten.

Ontdek alles over mediawereld

Iedereen krijgt tegenwoordig wel te maken met media. We scrollen massaal door socialmediakanalen en krijgen allerlei series, films en muziek voorgeschoteld via streamingdiensten. Maar denk ook aan QR-codes in tijdschriften, die ons leiden naar extra content online. Het is overal om ons heen! Ook in het Mediamuseum stuit je meteen op een oneindige stroom aan mediabeelden, die continu het media-archief van Beeld & Geluid in- en uitstromen. Dat is mede dankzij jou. In het museum ontdek je alles over de invloed van media op jou, maar dus ook hoe jij zelf invloed uitoefent.

Tip: tijdens de zomervakantie zijn er extra activiteiten voor de jeugd, waardoor het een nóg leuker dagje uit is voor de hele familie. Boek je tickets vooraf via de website van het Mediamuseum.

Foto 2. In het Mediamuseum beland je meteen bij een oneindige stroom aan mediabeelden, waar ook jij weer invloed op hebt. Foto: Mediamuseum © Jorrit Lousberg

Word een influencer!

Wanneer je loopt door het Mediamuseum, ga je door vijf verschillende zones. Zo leer je in de zone Delen bijvoorbeeld alles over wat je wel en niet zou moeten delen op internet. Wandel daarna naar de zone Informeren en maak een nieuwsbericht over een BN’er. Of word zelf een goede influencer dankzij de speciale workshops. Je leert dan over de verleidingstechnieken, maar ook welke invloed influencers eigenlijk hebben op de maatschappij. Wakkert het je interesse (nog meer) aan? Spring dan meteen in de photobooth die 360 graden ronddraait en maak de gaafste video’s voor op je socials!

  • De gratis workshop over influencers wordt elke woensdag gehouden om 11:00 en 13:00 uur. Let op: vol is vol!
  • Foto 3. Tijdens speciale workshops leer je hoe je zelf een goede influencer wordt. Foto: Mediamuseum

    Bewonder spullen van wereldartiesten

    De continue stroom aan mediabeelden brengt soms ook unieke dingen met zich mee. Zo hebben de makers van de ochtendshow Jan-Willem Start Op! op Radio 2 een nogal bijzondere expositie samengesteld. Laat je verwonderen door de tentoonstelling Jan-Willem Stalt Uit!, waar je tientallen unieke spullen van wereldartiesten vindt. Zo ligt hier onder andere een gesigneerd item van de Spice Girls, maar ook een tissue met DNA van Frank Sinatra. Ja, écht! Of wat denk je van diamanten van Taylor Swift, die tegenwoordig bij diehard-fan Lotte thuis liggen. De muziekschatten hebben allemaal een tof achtergrondverhaal, waar je meer over hoort in de expositie. En wie weet neem je later één van de muziekschatten mee naar huis. Bezoekers van de tentoonstelling maken ook kans op een gesigneerde gitaar van Lenny Kravitz. Gaaf!

    Foto 4. Bewonder allemaal unieke items van wereldartiesten in de Jan-Willem Stalt Uit! expositie. Foto: Mediamuseum

    Handig om te weten

    • De speciale zomeractiviteiten van het Mediamuseum in Beeld & Geluid vinden nog plaats tot en met 1 september 2024;
    • Tickets kosten €19,50 voor volwassenen en €12,50 voor kinderen van acht tot en met zeventien jaar. Kinderen tot en met zeven jaar hebben gratis entree;
    • Download de Mediamuseum app en beleef het museum nog beter dankzij extra informatie. Ook vind je hier je gemaakte creaties terug.
    Foto 5. Het Mediamuseum in Beeld & Geluid leert je alles over de overweldigende mediawereld! Foto: Mediamuseum © Jorrit Lousberg

    Gesponsorde bijdrage - Laatst gewijzigd: 2024-08-28 15:17:03 · Gepubliceerd: 13 augustus 2024 - 1039