door

De must-see musicals van 2024-2025

Foto 1. Dit theaterseizoen bestaat uit nieuwe musicals, zoals Frozen de Musical, maar ook oude musicals in een nieuw jasje. Foto: © Johan Persson

Van de bekende 'let it go' tot Soldaat van Oranje 2.0!

20 augustus 2024 bijgewerkt: 21 augustus 2024 Cultuur Landelijk Swingende klassiekers, bekende films omgetoverd tot voorstellingen vol mooie liedjes en een nieuwe versie van de langstlopende, Nederlandse musical: deze musicals in theaterseizoen 2024-2025 wil je niet missen!

40-45, de Musical

Barneveld, Gelderland - In buurland België was 40-45, de Musical al zeer succesvol. Veel Nederlanders reden niet voor niets heen en weer, puur voor de voorstelling. Maar dat hoeft binnenkort niet meer! Vanaf eind september kun je de aangrijpende musical eindelijk zien in Nederland. 40-45 gaat over broers Dirk en Louis, die een hechte band hebben. Alleen staan ze vervolgens lijnrecht tegenover elkaar, zodra de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. De voorstelling belooft een onvergetelijk ervaring te worden dankzij de rijdende tribunes, intense geluidseffecten en gigantische voertuigen die door de zaal heen rijden. Te zien vanaf 25 september 2024 tot en met 5 januari 2025, met onder meer Soy Kroon en Dorian Bindels in de hoofdrollen.

Foto 2. De musical 40-45 belooft een waar spektakel, dankzij rijdende tribunes, intense geluidseffecten en gigantische voertuigen in de zaal. Foto: Studio 100

Mamma Mia! The Party

Rotterdam, Zuid-Holland - Mamma Mia, here we go again! Na de films en musical is er nu ook een heel feest in Mamma Mia-stijl. Misschien zag je eerder al beelden uit Stockholm en Londen. Nou, nu kun je tijdens Mamma Mia The Party! zelf ook swingen op ABBA-hits als Super Trouper en Dancing Queen. En de muzikale show, die nog voor de start is verlengd, belooft een waar spektakel. Geniet eerst van een Mediterraans viergangendiner en kijk relaxt naar de dinnershow. Na het eten gaan de voetjes van de vloer op de afterparty, waar je helemaal in Griekse sferen komt! De bruisende dinnershow is te zien vanaf 18 september 2024 tot en met 2 februari 2025. Let op: de kaartverkoop gaat hard!

Een nacht in de Efteling

Landelijk - Normaal ga je een dagje uit naar de Efteling, maar tijdens de komedie van Jon van Eerd spendeer je Een nacht in de Efteling. Wanneer de zusjes Julia en Sophie op zoek gaan naar de waarheid tussen fantasie en realiteit, ontdekken ze gedurende een nacht nogal vreemde dingen in de Efteling. Niets klopt meer. Huh? Grote kans dat je nog harder lacht om deze musical, dan om de raarste TikTok- en Instagramfilmpjes. Vooral als je Efteling-fan bent! Te zien vanaf 7 december 2024 tot en met 4 mei 2025 door heel het land, met onder andere Patrick Martens en Zjon Smaal.

Frozen de Musical

Scheveningen, Zuid-Holland - Tja, wie kent de films van Frozen niet? Het verhaal over de twee zussen Anna en Elsa heeft miljoenen harten gestolen op de wereld en ook in Nederland. In de musical volg je Anna op een reis door de ijzige wereld, die haar zus heeft gecreëerd. Ze heeft het ijskoud, maar moet wel door. Alles om het land én haar zus te redden! De musical ontroert je, maar laat je ook flink lachen dankzij onder meer sneeuwpop Olaf. Frozen de musical is nu te zien in het Circustheater Scheveningen.

Foto 3. Laat je lekker gaan bij de musicalversie van de populaire film Frozen. Foto: © Johan Persson

Shrek de Musical

Landelijk - De norse, maar ook heel lieve Shrek is een held voor velen. Het is dan ook geen wonder, dat de populairste oger ter wereld nu zijn eigen musical heeft. En de musical gaat touren door Nederland met niemand minder dan René van Kooten in de hoofdrol. In de musical raakt Shrek de rust kwijt in ‘zijn’ moeras, zodra verbannen sprookjesfiguren daarheen worden gestuurd door Heer Farquaad. Farquaad wil het moeras wel teruggeven, maar op één voorwaarde: Shrek moet prinses Fiona voor hem redden. Alleen dan wordt de grote, ‘enge’ oger plotseling zelf verliefd op de mooie prinses… Shrek de Musical is te zien vanaf 28 september 2024 tot en met 22 juni 2025 in theaters door heel Nederland én België.

Soldaat van Oranje

Katwijk aan Zee, Zuid-Holland - De musical Soldaat van Oranje is totaal niet nieuw. Dit is zelfs de langstlopende musical in Nederland; het is al sinds december 2013 te zien in theater De Hangaar. Maar dit jaar gebeurt wel iets bijzonders. De musical wordt compleet in een nieuw jasje gestoken! Niet alleen een nieuwe cast, maar ook aanpassingen aan het verhaal die meer passend zijn bij de huidige tijd. Natuurlijk horen daar ook wat nieuwe liedjes bij! De nieuwe versie van Soldaat van Oranje, met onder andere Joep Paddenburg en Henriëtte Tol, is te zien vanaf 9 september 2024.

Foto 4. De musical Soldaat van Oranje krijgt deze keer niet alleen een nieuwe cast, maar ook nieuwe verhaallijnen en liedjes! Foto: © Samuel van Leeuwen

Nog meer leuke musicals

  • Grijp je kans en ga nog snel naar de rauwe rockmusical Jesus Christ Superstar. Nu te zien tot en met 24 november door heel het land;
  • Beleef een betoverende, muzikale show bij Disney On Ice. Te zien van 20 september tot en met 30 december 2024 in de Jaarbeurs Utrecht.
  • Of kom in Franse sferen en ga naar Moulin Rouge! De Musical. Deze spiksplinternieuwe musical is te zien vanaf 7 september 2024.
Foto 5. Van het witte doek naar de planken: ook Moulin Rouge heeft een musical gekregen. Foto: © Rob Jacobs

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2024-08-21 11:23:42 · Gepubliceerd: 20 augustus 2024 - 1854