door

De mooiste voorstellingen tijdens het Nederlands Theater Festival

Foto 1. In voorstelling ´Een leuk avondje uit´ in Theater Artemis lopen de emoties hoog op. Foto: Kurt van der Elst

Het beste theater van afgelopen seizoen

26 augustus 2024 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Je hoeft geen theaterexpert te zijn om de mooiste voorstellingen eruit te pikken: tijdens het Nederlands Theater Festival zijn de 11 beste topvoorstellingen al voor je uitgezocht door een vakjury! Die voorstellingen zijn allemaal te zien van 5 tot en met 15 september in Amsterdam, door de hele stad.

Alle soorten genres en vormen van theater

Toneel, cabaret, jeugdtheater, mime, performance en meer: tijdens het Nederlands Theater Festival zie je alle genres en vormen van theater langskomen. Het markeert de feestelijk start van het nieuwe theaterseizoen met alle mooiste en beste voorstellingen van het afgelopen seizoen. Het festival wordt ingeluid met de spraakmakende lezing 'De Staat van het Theater' en het interview 'The State of the World' met een internationaal kunstenaar. Het fijne aan het festival is dat je als bezoeker geen keuzestress hoeft te kennen bij het uitzoeken van een goede theatervoorstelling: dit zijn gegarandeerd de beste voorstellingen van het afgelopen jaar. Iedere voorstelling zal dus echt een knaller zijn!

Foto 2. Heel Amsterdam in het teken van het Nederlands Theater Festival. Foto: Anna van Kooij

Spraakmakende voorstellingen

De ene voorstelling is nog spraakmakender dan de andere. Zo kan je in de Kleine Komedie de voorstelling 'Jaloezie is een bitch' komen aanschouwen, die gaat over polyamorie en waarbij de 'open mind' van de hoofdpersoon wel heel erg op de proef wordt gesteld. In Theater Oostpool schittert Jim Bakkum als succesvolle voetballer in 'Showmeister', waarin hij te horen krijgt dat hij nog maar een jaar te leven heeft en waarna zijn leven op zijn kop wordt gezet. In De Toneelmakerij wordt het stuk 'Rabbit Hole' vertoond: een interactieve voorstelling waarbij je je telefoon nodig zult hebben en waarbij grenzen tussen on- en offline vervagen.

Foto 3. De voorstelling 'Rijnreisje' van Steef de Jong trekt als een bewegend schilderij aan je voorbij. Foto: Sanne Peper

NTF PRO en NTF INTERACTIE

Het Nederlands Theaterfestival (NTF) biedt ook een interessant randprogramma voor professionals en het publiek, met onder andere lezingen, workshops en discussies, in Amsterdam maar ook elders in het land! Dat gebeurt onder het mom van NTF INTERACTIE, waarbij bezoekers en theatermakers met elkaar in gesprek zullen gaan. Voor theaterprofessionals onder elkaar is NTF PRO georganiseerd: hét landelijke congres voor theaterprofessionals. Ook jij kunt hier in gesprek gaan met acteurs, technici, studenten, marketeers en beleidsmakers in de theaterwereld. Zo krijg je écht een goed beeld van hoe het eraan toegaat achter de schermen! Zo zullen theatertechnici hun ‘best practices’ delen, maar zal er ook gediscussieerd worden over de schijnbaar toenemende polarisatie op de podia.

Handige informatie over het Nederlands Theater Festival:
  • De voorstellingen vinden plaats in verschillende theaters door heel Amsterdam. Het complete programma kan je vinden op de officiële website van het festival;
  • Voor iedere theatervoorstelling koop je een apart ticket via de officiële website van het festival;
  • Niet bij alle voorstellingen zijn jonge kinderen welkom: veel voorstellingen hanteren een leeftijdsgrens.
Foto 4. Applaus voor de beste theatervoorstellingen van afgelopen seizoen! Foto: Anna van Kooij

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2024-08-25 16:59:24 · Gepubliceerd: 26 augustus 2024 - 604