door

Raak betoverd en geïnspireerd door nieuwe tentoonstelling Seth Se La Joue

Foto 1. Stap in de speelse en artistieke wereld van kunstenaar Seth. Foto: STRAAT Museum © Musée en Herbe

Kunstspeeltuin voor jong en oud

23 september 2024 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Kunst saai? Nou, echt niet! Dat bewijst kunstenaar Julien Malland maar weer in zijn tentoonstelling Seth Se La Joue. Verwonder je vanaf 4 oktober 2024 in deze ‘kunstspeeltuin’ voor jong en oud, die dan te zien is in het STRAAT Museum in Amsterdam.

Speelse wereld van Seth

De nieuwe tentoonstelling Seth Se La Joue voelt niet als een standaard expositie. Tijdens je rondje langs de werken van Julien Malland, beter bekend als Seth, sta je niet zomaar stil voor de schilderijen. Soms ga je er letterlijk in op! Laat je van 4 oktober 2024 tot en met 2 maart 2025 meeslepen in de speelse, artistieke wereld van de Franse kunstenaar in het STRAAT Museum in Amsterdam. En neem de kinderen mee, want ook zij kijken hun ogen uit in de kunstspeeltuin.

Foto 2. De kunstwerken wekken vaak flink wat nieuwsgierigheid op en dan vooral bij kinderen. Foto: STRAAT Museum © Musée en Herbe

Van Parijs naar Amsterdam

Eerder ging de tentoonstelling van Julien ‘Seth’ Malland in première in Le Musée en Herbe in Parijs. Zij hebben de zogenoemde kunstspeeltuin ontwikkeld samen met de kunstenaar.

Met je hoofd in kunstwerk

Normaal gesproken zijn veel tentoonstellingen niet erg boeiend voor jonge mensen. Maar de unieke stijl van Seth maakt het juist interessant voor de jongste generaties. Vooral het interactieve element van de tentoonstelling helpt daarbij. Al wekken zijn schilderijen vaak ook flink wat nieuwsgierigheid op. Het ene moment zie je een ‘normaal’, 2D kunstwerk voor je en het volgende moment spot je ineens jezelf in het frame. Huh? Of dan sta je plotseling met je hoofd in het kunstwerk. Ja, de kunstenaar denkt flink out of the box. De meeste werken zijn ook niet geschilderd in een recht-toe-recht-aan kader. Lekker buiten de lijntjes kleuren!

Speuren, kijken en creëren

Natuurlijk kun je gewoon door de tentoonstelling wandelen, maar je kunt het ook op een andere manier ontdekken. Zo is er ook een speurtocht uitgestippeld. En dat is zeker de moeite waard, want je ontrafelt dan nog meer details! En zie je op een gegeven moment een wereldkaart in de tentoonstelling? Druk er dan eens op voor een tof effect. Laat de kinderen daarna spelen met blokken op de grote magneetmuur of met één van de spelletjes, zoals jenga of mikado. Of misschien kruipen de crea bea's liever achter de tekentafel. Helemaal geïnspireerd door de tentoonstelling kunnen ze daar aan de slag met een eigen masker. Uiteraard in de stijl van kunstenaar Seth!

Foto 3. Ontrafel nóg meer details over de tentoonstelling tijdens de speurtocht. Foto: STRAAT Museum © Musée en Herbe

Wie is Seth?

Kunstenaar Seth, geboren als Julien Malland, komt uit Parijs en begon in de jaren 90 met street art. Hij stond in de straten van het 20e arrondissement vooral bekend om zijn geschilderde figuurtjes. Zijn kunstwerken beelden altijd onschuld en verbeelding uit in een kleurrijke, levendige stijl. In zijn kunst verkent hij thema's als kindertijd en sociale eenheid.
Kunstenaar Julien 'Seth' Malland in zijn natuurlijke habitat. Foto: SETH

Handig om te weten

  • De tentoonstelling Seth Se La Joue is van 4 oktober 2024 tot en met 2 maart 2025 te zien in het STRAAT Museum;
  • Het museum is dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Op maandag is het open vanaf 12:00 uur;
  • Tickets kosten €19,50 per persoon. Voor jongeren (13 tot en met 18 jaar) en studenten gelden kortingen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree;
  • Bekijk ook de speciale merchandise in de museumwinkel voor een leuk souvenir!
Foto 4. Ontdek de unieke stijl van kunstenaar Seth in de nieuwe tentoonstelling Seth Se La Joue. Foto: STRAAT Museum © Musée en Herbe

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2024-09-19 12:13:00 · Gepubliceerd: 23 september 2024 - 6

Activiteiten STRAAT Museum

Binnen enkele weken te bezoeken

Tentoonstelling Seth Se La Joue


Met het nodige enthousiasme presenteren wij de tentoonstelling Seth Se La Joue - Kunstspeeltuin voor jong en oud van de internationaal gerenommeerde Franse kunstenaar Julien Malland, beter bekend...