door

Spannend, maar niet eng: kindvriendelijk Halloween

Foto 1. Beleef een griezelige dag in Avonturenpark Hellendoorn tijdens Heksendoorn. Foto: Avonturenpark Hellendoorn

Vier Halloween met het hele gezin bij deze parken!

10 oktober 2024 Toerisme Geen killer clowns en angstaanjagend geschreeuw, maar vrolijke heksen en heel veel pompoenen. Maak van het griezeligste feestje van het jaar een gezellige familiedag bij deze parken. De genoemde Halloween-activiteiten zijn geschikt voor kinderen én hartstikke leuk voor volwassenen. Happy Halloween!

Griezelen met een lach

Sevenum, Limburg - Beleef een gezellige griezeldag bij Attractiepark Toverland tijdens de kindvriendelijke Halloween Days. Verschillende dagen in oktober en november dwaal je tussen duizenden pompoenen op de Pumpkin Farm, kom je bijzondere Halloween creaties tegen en zijn er speciale shows en belevingen in het Halloween-thema. Natuurlijk zijn de attracties ook gewoon geopend en kun je genieten van een ritje in de snelle Booster Bike of Troy. De Halloween Days zijn geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar en zij mogen ook verkleed komen. Geen verkleedkleren, maar wil je wel zelf meedoen? Laat je dan schminken als een griezel! Zorg wel dat je om 18:00 uur het park uit bent, want dan komen de griezels van de spannende Halloween Nights uit hun hol.

De Halloween Days zijn op 5 en 6, 12 en 13 en 19 tot en met 31 oktober. En op 1, 2 3, 9 en 10 november.

Foto 2. Bewonder gigantische creaties van pompoenen. Foto: Toverland

Halloween tussen de dieren

Mierlo, Noord-Brabant - Gezellig griezelen kan ook tussen de dieren van Eindhoven Zoo tijdens Boeh in de Zoo. Zoek naar vogelverschrikkers, terwijl je meteen allerlei leuke weetjes tegenkomt over de dieren waar ze tussen staan. En kruip door de spannende spooktunnel vlak bij het reptielenrijk. Leer meer over uitgestorven dieren op het kerkhof en ga aan de slag met de activiteiten stempelkaart. Deze kaart schaf je aan voor € 7,50 en hiermee mag je een dierenmasker versieren, een glittertattoo laten zetten en je eigen pompoen snijden. Leuk! De activiteiten zijn op woensdag, zaterdag en zondag en in de herfstvakantie iedere dag.

Boeh in de Zoo bezoek je op 12 en 13 oktober en in de herfstvakantie van 19 oktober tot en met 3 november.

Foto 3. Snij je eigen pompoen bij Boeh in de Zoo. Foto: Eindhoven Zoo

Spooky, spooky

Biddinghuizen, Flevoland - Walibi Holland was het eerste attractiepark in Nederland dat aan Halloween deed. De Fright Nights zijn enorm berucht in ons landje en gelukkig is er dit jaar wederom een toegankelijke kinderversie: Spooky Days! Dit is een spannende Hallowoon-beleving voor de durfallen van 6 tot 12 jaar. Ben je nog geen 12 jaar, kleed je dan in je mooiste verkleedkleren en ontmoet Daysee en haar monsterkist. Help jij Daysee met zoeken naar de monsters met blauwe neuzen? Met dit getal gaat de kist namelijk open. Ook kun je je laten schminken en kun je allemaal griezelzones bezoeken. Tip: bang dat iets te griezelig is? Kijk dan op de site van Walibi, want daar wordt met Daysee hoofdjes aangegeven hoe eng een onderdeel is.

Halloween Spooky Days vindt plaats op 12, 13 en 19 tot en met 31 oktober en 1, 2 en 3 november.

Vrolijke heksen gespot!

Hellendoorn, Overijssel - Ook is het kindvriendelijk griezelen geblazen in Avonturenpark Hellendoorn. Tijdens Heksendoorn geniet je van een prachtig versierd park, speciale shows en een spannend spookhuis… Stap bijvoorbeeld binnen bij Odelia’s Toverschool waar je een heus heksendiploma kunt verdienen door opdrachten voor de vriendelijke heks Odelia uit te voeren. Durf je wel een stapje spannender te gaan? Waag je dan in Château Lumière, waar de tijd heeft stilgestaan. Durf jij met een magische lantaarn de verdwenen bewoners te zoeken? Niet eng, maar wel lekker spannend. Voor deze belevenis betaal je een toeslag van €3,00 per persoon. Bezoek ook de Griezeldisco en geef de lieve opperheks Odelia een high five. Ze gaat graag met je op de foto.

Heksendoorn bezoek je op 12 en 13, 19 en 20 en 23 oktober en van 25 oktober tot en met 3 november.

Foto 4. Aan de slag in Odelia's Toverschool. Foto: Avonturenpark Hellendoorn

All-in griezelen

Hengelo, Overijssel - Ga griezelen bij Attractiepark de Waarbeek. Geniet van een herfstig en griezelig versierd park en ontmoet vriendelijke heksen en griezels. Ga aan de slag met het uithollen van pompoenen en laat je schminken.Ook is er een spookhuis waar je op speurtocht kan, compleet met trick or treat! En een griezelbingo waar je toffe prijzen kunt winnen. Natuurlijk zijn de attracties gewoon open zoals de nostalgische zweefmolen en het reuzenrad. En al het eten en drinken is all-in, inclusief marshmallows en popcorn om zelf te roosteren. Dat is nog eens leuk!

De Happy Halloween-dagen zijn op 12, 19, 26 en 30 oktober en op 2 november, van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Vriendelijke griezels in Drouwenerzand

DROUWEN - Kalebassen, strobalen, uitgeholde pompoenen met lichtjes, maisstengels, vogelverschrikkers: Attractiepark Drouwenerzand ziet er heel anders uit tijdens hun Sweet Halloween! En ja, er lopen ook griezels rond. Maar wel gezellige griezels, die graag met je op de foto gaan. Jongere kinderen ontmoeten griezels met een hoge aaibaarheidsfactor in het vriendelijk Halloweenhuisje genaamd 'Free(a)k's Zoo. En er is een grote tent waar je even kunt bijkomen van alle spanning. Vanaf 18:00 uur komen de engere griezels van Scary Halloween het park in met een gruwelijke Griezelparade. Durfals boven de 12 kunnen natuurlijk gewoon blijven en de veel engere Halloween attracties in.

Tijdens de Halloweendagen op de zaterdagen 12, 19, 26 en 30 oktober en op 2 november is het Attractiepark geopend van 13.00 - 21.00 uur.

Ook leuk:

Foto 5. Speur en speel tijdens Boeh in de Zoo in Eindhoven Zoo. Foto: Eindhoven Zoo

Redactioneel - Laatst gewijzigd: 2024-10-10 17:17:06 · Gepubliceerd: 10 oktober 2024 - 97