door

Duik in de onderwaterwereld van SpongeBob!

Foto 1. Vier samen met je vrienden de 25ste verjaardag van SpongeBob SquarePants in de WONDR Experience in Amsterdam. Foto: WONDR Experience

Op avontuur met SpongeBob en zijn vrienden

17 oktober 2024 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Het is geel, draagt een rode stropdas en heeft een miauwende slak. Natuurlijk: we hebben het over SpongeBob SquarePants! De bekende spons van tv viert dit jaar zijn 25ste verjaardag en waar kan dat nou beter dan in de speelse WONDR Experience in Amsterdam. Vanaf 17 oktober kun je eindelijk naar Bikini Broek, waar je SpongeBob ontmoet en al zijn vrienden!

Ontdek Bikini Broek

Het was 1999, toen er ineens een pratende, gele spons op tv verscheen. Of eigenlijk was het 2002 voor de Nederlandse jeugd, want toen kwam SpongeBob SquarePants voor het eerst voorbij op Nickelodeon. En inmiddels is het één van de meest iconische personages in de tekenfilmwereld. Veel kinderen én volwassenen kijken nog steeds dolgraag naar het gele wezen onder water of hebben fijne herinneringen aan het personage. Goed nieuws voor al deze fans, want er is nu een SpongeBob Special in het Insta-museum WONDR. Sinds 17 oktober neemt de interactieve beleving je mee naar Bikini Broek. Je weet wel, de plek waar SpongeBob en zijn vrienden wonen. Maak gauw een reis naar de bijzondere onderwaterwereld en ‘ontmoet’ al je favoriete personages!

Foto 2. Natuurlijk kan een bezoekje aan restaurant de Krokante Krab niet ontbreken. Foto: WONDR Experience

Kwallenvissen met Patrick

Wanneer je door de zilveren gordijnen loopt, beland je direct in de wereld van SpongeBob. De zeepbellen geven je het gevoel, dat je echt onder water bent. Gelukkig kun je af en toe even happen naar adem bij eekhoorn Sandy, die een extra zuurstofkom voor je heeft. Wandel vervolgens vol energie verder naar restaurant de Krokante Krab en pak één van de kwallenvisnetten erbij. Tijd om te kwallenvissen met zeester Patrick! Daarna loop je verder naar het beroemde ananashuis voor een ontmoeting met SpongeBob en zijn schattige slak Gerrit. Natuurlijk mag je ook even binnenkomen voor een foto met de populaire spons óf zijn magische schelp. Misschien loop je toevallig wel met een vraag rond. Al zegt de schelp hoogstwaarschijnlijk enkel en alleen: "Ooit op een dag..."

Foto 3. Grijp een kwallenvisnet erbij en ga op jacht naar kwallenvissen met zeester Patrick. Foto: WONDR Experience

Vaarbewijs halen

Of je nou kind bent of niet, gedurende de SpongeBob Special van WONDR Experience voel je je hoe dan ook een stuk jonger. Vooral dankzij de vrolijke kamers met herkenbare decors, die allerlei nostalgische gevoelens naar boven halen. Zo kom je op een gegeven moment ook terecht in de bootschool van Mevrouw Puff. SpongeBob was nou niet bepaald een sterleerling en zakte elke keer voor zijn vaarbewijs. Dit tot ergernis van de vaarinstructrice, die de druktemaker niet kon uithouden. Nou, jij wordt sowieso een betere leerling. Tijdens de experience kun je namelijk voor je vaarbewijs gaan. En de slagingskans is honderd procent!

Foto 4. Volop herkenning en nostalgie in de SpongeBob Special van de WONDR Experience. Foto: WONDR Experience

Ontrafel recept van de Krabburger

Van al het varen en spelen in Bikini Broek krijg je wel een ongelofelijke trek. Je kunt binnenwandelen bij de Krokante Krab, waar de altijd chagrijnige Octo Tentakel voor je klaarstaat om je bestelling op te nemen. Of probeer zelf achter het geheime recept van de Krabburger ontrafelen te komen. Houd daarvoor alles goed in de gaten tijdens je wandeling door de onderwaterstad. Door de verschillende kamers zitten namelijk meerdere hints verstopt. Deze leiden naar de code van de bekende kluis van meneer Krabs. Al kun je de gerechten van de Krokante Krab ook ter plekke alvast proeven in het SpongeBob café, zoals bijvoorbeeld een Krokante Krab pizza. Mmm!

Tip: scoor achteraf nog wat SpongeBob-souvenirs en exclusieve merchandise in de museumwinkel. Leuk als herinnering voor jezelf en cadeautje voor een ander!

Foto 5. Ga tijdens de wandeling door Bikini Broek op zoek naar clues en ontrafel hét geheime recept van de Krabburger. Foto: WONDR Experience

Handig om te weten

  • De SpongeBob Special is te zien van 17 oktober 2024 tot en met januari 2025 in de WONDR Experience Amsterdam;
  • De beleving is inbegrepen bij een normaal WONDR Experience Regular Ticket of Kids Time Ticket;
  • Kom je met OV? Stap dan uit bij metrohalte Noorderpark. Vanaf daar is het zo'n acht minuten lopen.
Foto 6. De nieuwe SpongeBob Special van WONDR Experience Amsterdam is een heerlijke speeltuin voor jong en oud! Foto: WONDR Experience

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2024-10-17 18:31:18 · Gepubliceerd: 17 oktober 2024 - 19

Activiteiten WONDR Experience

Nu te bezoeken

SpongeBob Special in WONDR


WONDR Experience Amsterdam neemt je vanaf 17 oktober mee naar de onderwaterwereld van SpongeBob Squarepants. Duik in de kleurrijke wereld van Bikini Broek en ontmoet de bekende gele spons en zijn...