door

Kinderhelden bepalen weekend

Ridders, Suske en Wiske, Lambik en tante Sidonia in levende lijve te zien

archief oud artikel 9 augustus 2007 Kinderhelden komen dit weekend weer tot leven: Suske & Wiske, Jan Klaassen en zijn vrouw Katrien, maar ook ridders uit de Middeleeuwen zijn actief. Geniet van wapengekletter, jonkvrouwen en een levende Suske en Wiske, Lambik en tante Sidonia.

Suske, Wiske, Lambik, Jerommeke en tante Sidonia zijn zondag 12 augustus 2007 in levende lijve te ontmoeten in het Museumpark van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Jonge meiden gaan op bezoek in de schoonheidssalon van tante Sidonia, die tijdens deze nationale Suske & Wiske-dag acte de présence geeft. Anderen bekwamen zich in het striptekenen. De klimmuur en het Suske en Wiske-springkasteel zorgen voor de nodige beweging. “Samen met de favoriete striphelden beleven kinderen een onvergetelijke dag vol plezier, spanning en avontuur”, aldus het museum.

Avontuur

Van een andere orde zijn de optredens van Jan Klaassen en zijn geliefde vrouw Katrien. Poppentheatergroep De Kiekkast uit Enschede komt vrijdag 10 augustus naar het Natuurmuseum Nijmegen om de kinderen te vermaken. Zij geven het weekend kleur met de voorstelling 'Een avontuur in de tuin van Jan Klaassen en Katrijn'. Het museum licht alvast een topje van de sluier op: “Als Jan Klaassen en Katrijn in hun tuin met een karweitje bezig zijn, komen ze een wel heel vreemd zwart-wit gestreept dier tegen! Ze waarschuwen de politie. Er blijkt een dier uit de dierentuin ontsnapt te zijn! De directeur van de dierentuin looft een beloning uit. Ook heks Eucalypta wil die beloning graag krijgen en gaat dan iets heel gemeens doen.” Wie de afloop van het verhaal wil weten, reize naar de Achterhoek.

Ridderpak

Het Legermuseum in Delft geeft zaterdag 11 augustus een Ridderfeest. Kinderen in ridderpak of jonkvrouwentenue hebben gratis toegang. Beleef de middeleeuwen live. “Eén dag zonder televisie, magnetron of rapmuziek. Tijdens het Ridderfeest ervaar je hoe mensen in de middeleeuwen leefden.” Middeleeuwse activiteiten zijn er genoeg in het museum. Wie de reeks activiteiten als boogschietles, een middeleeuws toernooi, dansles en diverse spelletjes voltooit, wordt na afloop tot ridder geslagen. Bovendien worden er allerlei demonstraties gegeven. Ambachtslieden, een valkenier, een nar, een jongleur en muzikanten vermaken het publiek. Klapper is ongetwijfeld de maliënvlechter. “Wist je dat dit kledingstuk uit 40.000 ringetjes bestaat? Het kost wel drie maanden om er een te maken”, zo maakt het Legermuseum het publiek alvast warm.

Constatijn en Laurentien bezoeken Grachtenfestival

Ook voor volwassenen is er dit weekend genoeg te beleven. Een aanrader is de tiende editie van het Grachtenfestival. Prins Constatijn en prinses Laurentien openen het Amsterdamse evenement op 11 augustus. Tot en met 19 augustus is er allerlei klassieke muziek te beluisteren. Het wordt een extra feestelijke editie met een swingend verjaardagsfeest, belooft de organisatie. “Er is een hoorspel in De Nacht van de Vlucht, een ‘musical-noir’ en, voor het eerst dansen voor jong en oud. Er is de Nederlandse première van de kameropera Siren Song van composer-in-residence Jonathan Dove, begeleid door een speciaal voor het festival uit jong muziektalent samengesteld Grachtenfestivalorkest.”

Redactioneel - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 augustus 2007 - 1762

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nu te bezoeken

Zuiderzeelicht


Wandel door de verlichte straatjes en laat je meeslepen in een verhaal over vriendschap, liefde en een allesvernietigende storm. Via licht, beeld en geluid komt het verhaal stukje bij beetje tot...

Zuiderzeelicht bij het Zuiderzeemuseum


Wandel in de avonduren door de sfeervol verlichte straatjes van het Zuiderzeemuseum en laat je meeslepen in een spannend verhaal over vriendschap, liefde en een allesvernietigende storm.

Tentoonstelling De ziel van Schokland


De ziel van Schokland is een boeiende, nieuwe tentoonstelling over het verdwenen Zuiderzee-eiland, zijn bewoners en de gevolgen van hun migratie – 165 jaar geleden - voor hun nazaten van nu....