Wist je dat het eerste LEGO uit de jaren dertig stamt en bestond uit houten eendjes, treintjes en vrachtwagens? Legosteentjes zoals we die nu kennen, kwamen pas in 1958. In het LEGiO-museum kom je alles te weten over het speelgoed waar elk kind mee opgroeit. En natuurlijk mag je ook zelf aan de slag. Schuif aan bij één van de vele lego- en duplotafels in het museum en begin met bouwen!
Het eerste wat opvalt als je het LEGiO-museum binnenstapt, is de enorme speelstad gebouwd met duizenden legosteentjes. Je ziet het stadhuis van Groningen, de Martinitoren en een trein die over de rails langs het treinstation van Zuidhorn en Groningen zoeft. En er zijn windmolens die op volle toeren draaien! In diverse vitrinekasten zie je hoe de bouwsteentjes door de jaren heen veranderd zijn. Zo bleven legosteentjes vòòr 1958 lang niet zo stevig aan elkaar zitten als nu en werden in 1961 de rubberen legowieltjes uitgevonden.
Torens bouwen
Heb je genoeg ideeën opgedaan? Schuif dan gezellig aan bij één van de legotafels die je vlak naast de ingang kunt vinden. Samen bouw je de mooiste torens en huizen. Het enthousiasme van de kinderen werkt zo aanstekelijk dat ouders ook lekker meebouwen.Mini-bioscoop
In het LEGiO-museum is ook een mini-bioscoop waar een film draait die vertelt over alle ontwikkelingen van legospeelgoed. Van het houten speelgoed tot de soorten LEGO van nu zoals Duplo, LEGO-Friends, LEGO-Technic en LEGO-Star Wars. Vooral leuk voor ouders, want de kinderen zijn echt niet bij de legotafels weg te slaan. Ook organiseert het museum regelmatig wisselexposities met verschillende legothema's.Playstation legospel
Wil je toch even een bouwpauze inlassen, neem dan een duik in de ballenbak of speel een legospelletje op de Playstation. Van al dat spelen krijg je natuurlijk trek! In het bijbehorende restaurant is koffie, thee, fris en wat lekkers te bestellen.LEGiO-museum in Grootegast leent zich ook goed voor een familiedag en kinderfeestje (vanaf € 11,95 p.p.). Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.