Nog steeds draaien de wieken van korenmolen de Koornbloem boven de noordelijke stadswal van Goes, waar je hem boven de bomen uit kunt zien steken. Net als meer dan 200 jaar geleden, sinds de molen werd gebouwd in 1801. Het is de enig nog overgebleven molen in Goes. Zo schijnt er ooit een roskorenmolen naast de Koornbloem te hebben gestaan: een molen die gedreven werd door paarden. Daar komt waarschijnlijk ook de naam vandaan van het weggetje waar de Koornbloem aan staat: de Paardeweg.
De molen heeft vijf zolders tjokvol techniek die nodig is om de windkracht via de wieken naar de molensteen te brengen: draaiende wielen en raderen, het luiwerk, het afschietwerk en de regelateur. Tot 1967 was hij volop in bedrijf, nu zorgt een vrijwillige molenaar voor het ambachtelijke meel, dat je kunt kopen in de winkel op de begane grond. Leuk detail: naast de molen staat nog een molenaarswoning, waar de vrijwillige molenaar ook echt in woont met zijn gezin.
Molen de Koornbloem in Goes leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.