In de middeleeuwen lag er om Zwolle een stadsmuur met meerdere stadspoorten. De Sassenpoort is de enige overgebleven poort van deze stadsmuur en is een bekend symbool van Zwolle. Behalve de Sassenpoort - een binnenpoort - stond er vroeger ook nog een buitenpoort. Wie goed kijkt ziet de zogenaamde mezenkauwen (werpgaten) zitten, waardoor kokende olie werd gegoten over de vijand. De toren is regelmatig open voor publiek. Luister tijdens een bezoek naar de verhalen van de Sassenpoort, zoals over de Hertog Karel van Gelre die in de val zat.
Sassenpoort
Sassenpoort
Wanneer geopend?
Gedurende het jaar te bezoeken (let op de openingsdagen).
Van 13:00 uur tot 17:00 uur.
Openingsdagen:
Let op:
Dinsdag en donderdag alleen geopend in de schoolvakanties. Op zaterdag en zondag open vanaf 11:00 uur. Buiten openingstijden zijn bezoeken op afspraak mogelijk.
De gegevens zijn het laatst gecontroleerd op 17 oktober 2024. Deze informatie is vrijblijvend en onder voorbehoud van wijzigingen. Voor u op pad gaat: controleer openingstijden bij de aanbieder. Check openingstijden »
Foutje? Tip DagjeWeg.NL
Speciale dagen
Prijzen & Tickets
Prijsinformatie is indicatief en per persoon.
Volwassenen: € 5,00 p.p.
Kinderen: € 2,50 p.p.
Peuters: Gratis
Let op: prijzen zijn altijd 'prijzen vanaf', vrijblijvend en onder voorbehoud.
Kinderen jonger dan vier jaar hebben gratis toegang. Entreeprijs voor volwassenen geldt vanaf twaalf jaar. Tijdens evenementen gelden aangepaste prijzen.
Toegankelijkheid
Dit uitstapje is ook toegankelijk voor mensen met een (lichamelijke) beperking. De voorzieningen bestaan uit: · Voorzieningen voor doven · Voor mensen in rolstoelen is een Virtual Reality rondleiding gemaakt. Deze VR kan op aanvraag ook ingezet worden in verpleeg-en verzorgingshuizen. Vraag naar de mogelijkheden. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn welkom. Het is mogelijk om aan een vrijwilliger gekoppeld te worden om samen met diegene het museum te bekijken. Dit is ook mogelijk voor neurodivergente mensen. Er wordt veel rekening gehouden met mensen met een beperking.