museum Tromp’s Huys




museum Tromp’s Huys

In een prachtig monumentaal pand op Vlieland vind je museum Tromp’s Huys. Hier ontdek je meer over het verleden van Vlieland. Bekijk bijvoorbeeld één van de vaste tentoonstellingen en zwijmel weg bij de mooie gedichten van Vlielander, dichter, schrijver en scheepsarts Jan Jacob Slauerhoff. Hij noemt het eiland 'een liefde van zijn leven'. Of leer de laatste bewoonster van het Tromp's Huys kennen: Betzy Akersloot-Berg. Een zorgzame vrouw die zichzelf zeeschilderes noemde. Op haar schilderijen zie je hoe Vlieland er vroeger uit zag: met de zee, het wad met schepen, de richel met zeehonden, huizen en de duinen.

Alle vaste, tijdelijke en komende tentoonstellingen vind je op de website van Museum Tromp's Huys. Daar vind je ook meer informatie over rondleidingen. Zo kun je bijvoorbeeld elke dinsdagochtend meewandelen langs allerlei bijzondere monumenten. Of ga loop de cultuurhistorische dorpswandeling op donderdagochtend.

museum Tromp’s Huys in Vlieland leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek trompshuys.nl

museum Tromp’s Huys
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.