Museum Kruithuis




Boeiende verhalen uit de Tachtigjarige oorlog in Museum Kruithuis

In Museum Kruithuis wordt het verhaal verteld over het Beleg van 1629. Dompel je onder in mooie en boeiende verhalen over de Tachtigjarige Oorlog in het zuiden van Nederland. Al deze verhalen zijn zorgvuldig uitgezocht door vrijwilligers van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch. De geschiedenis komt zo heel dichtbij. Bezoekers worden meegenomen naar het verleden, maar ook naar het 'hier en nu' met ooggetuigenverslagen en persoonlijke verhalen. En dat allemaal op een historische locatie in hartje Den Bosch!

In het museum vind je een vaste expositie, maar geregeld ook een wisselexpositie als aanvulling op de vaste tentoonstelling. Kijk op de website voor de actuele tentoonstellingen.

Dineren in het museumcafé

Na zo'n museumbezoek krijg je waarschijnlijk wel trek. Gelukkig vind je bij Museum Kruithuis ook het Grand Café 1629. Het menu kan per dag of week verschillen, doordat ze gebruik maken van seizoensgebonden ingrediënten. Daarbij werken ze ook zoveel mogelijk met biologische en/of streekproducten. Uiteraard ontbreekt de Bossche Bol nooit op het menu!

Museum Kruithuis in Den Bosch leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek museumkruithuis.nl

Museum Kruithuis
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.