Rondje Sloterplas

Rondje Sloterplas




Het Rondje Sloterplas is een begrip onder alle Amsterdammers. Mensen doen ‘m hardlopend, fietsend, skeelerend of gewoon wandelend. Deze route van ongeveer 6 kilometer is de perfecte mix van natuur, ontspanning en plezier voor jong en oud.

Tijdens je wandeling langs de Sloterplas geniet je steeds van het uitzicht over het heldere water. De route leidt je door het bos en het groen, over pittoreske paden, langs grasvelden, een kinderboerderij en zelfs langs een strandje. Midden in de natuur kom je af en toe ook een beeldhouwwerk tegen, dus hou je ogen goed open!

Langs de route zijn er genoeg plekjes waar je kunt stoppen voor een picknick of een korte rustpauze. Je komt ook langs verschillende sport- en speelplekken. Of wandel langs de watersportvereniging en huur een kano om over de Sloterplas te varen! Als je trek krijgt, zijn er onderweg allerlei cafeetjes waar je kunt genieten van een kopje koffie of een snack met prachtig uitzicht over het water.

Het Rondje Sloterplas is in alle jaargetijden een ontspannende wandeling. Of je nu alleen komt om tot rust te komen, met vrienden om bij te praten of met het gezin voor een gezellige dag uit, deze route is voor iedereen! Trek je wandelschoenen aan en ontdek dit mooie stukje Amsterdam.

Rondje Sloterplas in Amsterdam leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.amsterdam.nl

Foto: Ankie Klut
Foto: Ankie Klut
Foto: Ankie Klut
Foto: Ankie Klut
Foto: Ankie Klut
Foto: Ankie Klut