Grenzland Draisine

Grenzland Draisine




Bij Grenzland Draisine beleef je de mooie grensstreek tussen Nederland en Duitsland op een unieke manier. Stap op de fietstrein en fiets over een voormalige spoorrail tussen de stadjes Groesbeek, Kranenburg en Kleve. Neem onderweg even pauze en verken de schilderachtige stadjes.

Het oude grensstadje Kranenburg is al meer dan 775 jaar oud en ligt tegen de Rijn en het Reichswald aan. Wandel langs de stadsmuur, langs historische verdedigingstorens, door pittoreske steegjes of rust uit in een gezellig café.

Groesbeek ligt tussen glooiende heuvels en biedt een gastvrije en gemoedelijke sfeer. In het gezellige centrum vind je leuke boetieks en winkels. Bijzonder: wist je dat Groesbeek een van de weinige Nederlandse plaatsen is waar wijn wordt verbouwd? Groesbeek is de perfecte plek om je fietstocht te beginnen of te eindigen met een glas Groesbeekse wijn.

Kleve was vroeger een kuuroord en die sfeer proef je nog steeds. Je vindt hier sierlijke barokke tuinen, uitgeroepen tot Europees tuinmonument, waar je heerlijk kunt wandelen. Trakteer jezelf na het fietsen op een typisch Duitse schnitzel en een goed glas bier in een van de vele cafés.

Je hebt de keuze uit twee soorten fietsen: de standaardfiets voor 2 tot 4 personen en de clubfiets voor 9 tot 14 personen. De fietstrein van Grenzland Draisine zorgt gegarandeerd voor een dag vol bewegen, beleven en ontdekken!

De fietstrein vertrekt tussen Groesbeek en Kranenburg om 09.30 uur en 13.00 uur vanuit Groesbeek, en om 11.00 uur en 15.00 uur vanuit Kranenburg. Tussen Kranenburg en Kleve kun je om 09.00 uur en 13.00 uur vertrekken vanuit Kranenburg, en om 11.00 uur en 15.00 uur vanuit Kleve.

Grenzland Draisine in Groesbeek leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek grenzland-draisine.eu

Grenzland Draisine
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.