Abdij van Berne

Abdij van Berne




De Abdij van Berne is een eeuwenoude abdijkerk, wat tegenwoordig nog steeds actief wordt gebruikt. Daardoor is het de langst bestaande kloostergemeenschap van Nederland. Naast de abdij vind je hier ook het Gymnasium Bernrode (opgericht als Gymnasium St. Norbertus), een educatieve kruidenhof en de Stichting Berne Abdijbier. Of maak een rondje door de Berne Abdijwinkel voor originele cadeautjes, unieke abdijartikelen, streekproducten, inspirerende boeken en meer. Daarna wandel je nog even door de prachtige abdijtuin of over het ruim driehonderd kilometer lange kloosterpad.

Proeverij

Op het abdijterrein wordt ook bier gebrouwen op basis van recepten van de kloosterorde. En deze abdijbieren kun je ook proeven in het proeflokaal! Een proeverij is gratis, wanneer je meegaat met een rondleiding in en rond de abdij. Dan ontdek je ook meteen meer over de geschiedenis van deze historische plek.

Leuk voor de jeugd

Voor jongeren zijn ook allerlei activiteiten. De band tussen de Abdij van Berne en jongeren is erg goed! Zo kunnen ze onder meer in gesprek met broeders over levensvragen, waar ze mee zitten en keuzes die te maken zijn. Zin in iets leuks? Ga dan op een speurtocht en ontdek het Geheim van de Norbertijn. Of ga op Sterrentocht en leer meer over planeten, een zonsverduistering en zwarte gaten.

Kijk op de website van Abdij van Berne voor alle actuele activiteiten.

Abdij van Berne in Heeswijk leent zich ook goed voor een workshop en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.abdijvanberne.nl

Abdij van Berne
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.