De Goede Gaard

De Goede Gaard




Ontdek De Goede Gaard in Urmond, een indrukwekkende tuin van bijna 9000 m² vol kleurrijke bloemen, slingerende graspaadjes en een schitterend uitzicht over de Maas. Ga zitten op een bankje en geniet van de rust en schoonheid van de natuur.

Kunstenaarsechtpaar Babke Moelee en Frans van Straaten hebben de afgelopen 7 jaar hun artistieke visie gebruikt om De Goede Gaard om te toveren tot een levend kunstwerk. Wandel over kronkelige paden en langs enorme bloemenbedden, en ontdek de rijke biodiversiteit met honderden bomen en struiken die een thuis bieden aan vogels, bijen, vlinders en andere kleine dieren. Terwijl je door de tuin loopt, zie je de harmonie in kleur, vorm en structuur van de natuur.

In het hart van de tuin ligt een prachtige biologische moestuin, die door een slim systeem van verschillende teeltmethoden een echte blikvanger is. Er valt veel over de magie van deze tuin te schrijven, maar het beste is om het zelf te beleven!

Maak een wandeling door de tuin, vraag een rondleiding door de ateliers van de kunstenaars, of steek zelf je handen in de aarde tijdens een moestuincursus.

De Goede Gaard in Urmond leent zich ook goed voor een workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.degoedegaard.nl

De Goede Gaard
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.