Leerlooierij Museum Ravenstein

Leerlooierij Museum Ravenstein


-advertentiepositie-



Wanneer je arriveert bij de Walstraat in Ravenstein, zie je in eerste instantie een 'normale' tuin met een leuk huisje. Maar achter dat huisje schuilt een hele geschiedenis. Daar leer je over bij Leerlooierij Museum Ravenstein. Het huisje in kwestie is een looischuur en het laatste overblijfsel van de voormalige Stoom- en Schoenlederfabriek Firma Ignaat Suermondt.

Bezoek het museum en ontdek hoe men leer en leren schoenen maakt van een koeienhuid. Je ziet een uitgebreide collectie aan gereedschappen van vroeger, maar ook allerlei foto's en videobeelden. Loop vervolgens door naar de stadstuin, waar je meteen een mooi uitzicht hebt. Geniet hier ook zeker van en van de rust, de bijzondere fruitbomen en natuur. Kijk daarna nog verder rond, want in de stadstuin vind je ook oude machines. Daarmee werd vroeger het leer gefabriceerd.

Bij Leerlooierij Museum Ravenstein kun je terecht voor individuele bezoeken, maar ook zeker voor een rondleiding. Dit kost wel €3,50 per persoon (tot maximaal 35 personen).

 Bezoek www.leerlooierijravenstein.nl

Leerlooierij Museum Ravenstein
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.