De Stoommachine Oisterwijk

De Stoommachine Oisterwijk


-advertentiepositie-



Op het terrein van de voormalige KVL leerfabriek in Oisterwijk vind je De Stoommachine. Deze authentieke machine werd tijdens de industriële revolutie gebruikt door de fabriek. Op een gegeven moment kwamen ze helemaal om in het werk als handelaar van lappen leer. De stoommachine was toen een goede uitvinding! Alle infra (water, riool, stroom, telefonie, stoom, enzovoorts) liep via een ondergrondse gangenstelsel, waar je ook nu nog steeds doorheen kunt lopen. Natuurlijk wel onder leiding van een gids.

Tijdens de rondleiding leer je verder ook alles over de historie van de stoommachine. Denk aan verhalen over het hardwerkende leven als medewerker bij de stoommachine, maar ook hoe de machine ooit stil is komen te staan (én weer op stoom wordt gezet). Om te vieren dat de machine ooit is gered, organiseren ze regelmatig het evenement Oisterwijk op Stoom. Een boeiend dagje uit voor het hele gezin, dankzij onder andere demonstraties met kleine stoommachines.

De Stoommachine Oisterwijk in Oisterwijk leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek destoommachine.nl

Ontdek alles over de stoommachine! Foto: © Nel Verstijnen
Ontdek alles over de stoommachine! Foto: © Nel Verstijnen