Volkssterrenwacht Orion

Volkssterrenwacht Orion


-advertentiepositie-



Voor iedereen die gefascineerd is door de sterren en het universum is Volkssterrenwacht Orion dé plek! In deze sterrenwacht kijk je door enorme telescopen in het observatorium en ontdek je de geheimen van het heelal. Of stap binnen in het planetarium, waar je een indrukwekkende sterrenhemel ziet, weer of geen weer. Hier worden voorstellingen gehouden die je meevoeren op een reis door de ruimte, terwijl je de mooiste sterren en planeten leert kennen. Vergeet ook niet de exposities te bezoeken, waar je ruimtefossielen, mineralen en alles wat met sterrenkunde te maken heeft, kunt bewonderen. De collectie wisselt regelmatig, dus er is altijd iets nieuws te zien​​.

Elke tweede en vierde zondag van de maand is Volkssterrenwacht Orion open voor publiek. Tijdens deze middagen kun je door de telescopen kijken, begeleid door enthousiaste vrijwilligers die uitleg geven over de hemelverschijnselen. Bij helder weer kun je zelfs naar de zon kijken, natuurlijk wel met speciale filters​. Daarnaast worden er regelmatig kijkavonden en interessante lezingen georganiseerd over onderwerpen als zwarte gaten en astrofysica​.

Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.volkssterrenwachtorion.nl

Volkssterrenwacht Orion
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.