Museum 't Steenhuus

Museum 't Steenhuus


-advertentiepositie-



De oude steenhuizen vind je niet vaak meer in Nederland, maar nog wel in het Groningse plaatsje Niebert. Ontdek daar in Museum 't Steenhuus het enige steenhuis van de provincie Groningen!

Steenhuizen zijn ontstaan in de middeleeuwen en met name in de provincies Groningen, Friesland en Oost-Friesland. En in Niebert kun je zo'n huis dus nog van dichtbij bekijken! In de aangebouwde schuur van het bijzondere huis is een museum ingericht met twee permanente tentoonstellingen. Daarin komt alles terug over het bakkersvak en over de schildersambacht. Leer vervolgens ook over diverse andere ambachten en de gebruiksvoorwerpen die daarbij komen kijken.

Sluit je museumbezoek af met een koffie, thee of glaasje fris op het binnenplein, of bij mooi weer op het buitenterras. En wil je daarna nog ergens wandelen? Bewandel dan het naastgelegen en oude wandel(- en fiets)pad 't Pad voor een prachtige, schilderachtige wandelroute.

Wisselexposities

Naast de vaste exposities heeft het museum ook elk jaar wisselexposities. Zo hebben ze dit jaar een extra tentoonstelling over inktstellen en over modelauto's.

Museum 't Steenhuus in Niebert leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek museanuisniebert.nl

Foto: K. Dijkhuizen
Foto: K. Dijkhuizen
Foto: K. Dijkhuizen
Foto: K. Dijkhuizen
Foto: K. Dijkhuizen
Foto: K. Dijkhuizen