Raadhuis De Rijp

Raadhuis De Rijp


-advertentiepositie-



Raadhuis De Rijp is een rijksmonument uit de Gouden Eeuw en een absolute must-see voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Dit bijzondere gebouw, ontworpen in 1630 door de beroemde waterbouwkundige Jan Adriaanszoon Leeghwater, staat midden in het charmante walvisvaardersdorp De Rijp, op een steenworp afstand van Purmerend, Alkmaar en Amsterdam. Binnen ontdek je de sfeervolle raadszaal, de indrukwekkende Waterheldentafel en de prachtige Leeghwaterzaal. Het gebouw heeft de tand des tijds vrijwel ongeschonden doorstaan en neemt je mee terug naar de tijd van welvaart en maritieme geschiedenis. Wil je nog meer ontdekken? In de zomermaanden kun je bij de VVV terecht voor informatie en rondleidingen door het raadhuis die je dieper meenemen in dit fascinerende stukje Nederland.

Een bezoek aan Raadhuis De Rijp is niet compleet zonder een pauze in de Leeghwaterzaal op de tweede verdieping, waar je kunt genieten van koffie of thee en het beroemde Leeghwatergebakje.

Raadhuis De Rijp is met zijn authentieke charme en historische uitstraling ook een unieke locatie voor bruiloften, vergaderingen of feestelijke bijeenkomsten. De schitterende Leeghwaterzaal biedt een intieme, stijlvolle setting voor een trouwceremonie of receptie, compleet met koffie, thee en het beroemde gebak.

Raadhuis De Rijp in De Rijp leent zich ook goed voor een bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek raadhuisderijp.nl

Foto: Beeldbank Alkmaar
Foto: Beeldbank Alkmaar