Schoolplatenmuseum Deinum

Schoolplatenmuseum Deinum




Wanneer je vroeger les kreeg op school, werd dat gedaan door middel van schoolplaten. Je kent vast wel het bekende 'Aap Noot Mies' leesplankje. Onder andere dit historische plankje en andere oude schoolplaten vind je in Schoolplatenmuseum in Deinum. Het is de verzameling van eigenaar Piet Heeringa, die zelf helemaal gek is op schoolplaten. Het begon met de plaat 'Bos- en weidevogels', maar werden het er uiteindelijk meer. Genoeg voor een heel museum! Bewonder de vele schoolplaten die tentoongesteld staan in de oude stal van Piets voormalige stjelpboerderij. Je vindt hier ruim 2.500 schoolplaten, waaronder die van Marinus Adrianus Koekkoek (1873-1944) en Johan Herman Isings (1884-1977).

Uitje voor groepen

Kom gezellig op bezoek en ontdek van alles over de schoolplaten onder het genot van een koffie of thee en lekkernij. Dat kan als individu, maar ook met familie of collega's. Daarnaast kan het museumbezoek voor groepen worden gecombineerd met een leuke activiteit in de provincie, dankzij de samenwerking met Uytland Friesland.

Schoolplatenmuseum Deinum in Deinum leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.schoolplatendeinum.nl

Schoolplatenmuseum Deinum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.