Museum 't Kiekhuus

Museum 't Kiekhuus




Museum 't Kiekhuus is niet zomaar een museum. Dit is een echt kijkhuis, waar zelfs nog mensen wonen: Roelof en Sjoukje. Elke eerste zondagmiddag leiden ze bezoekers graag rond in het authentieke kijkhuis. Ga met ze mee terug in de tijd en ontdek allerlei bijzondere, persoonlijke verhalen achter nostalgische objecten.

In het museum herleef je de tijden van vroeger. Zo vind je hier een volledig ingerichte kruidenierswinkel, sigarenwinkel, bakkerswinkel en ook een oude schoolklas (met het bekende 'aap noot mies'-leesplankje). Laat je zakken op een oud schoolbankje en voel je weer even kind. Soms ruik je ook de geschiedenis, bijvoorbeeld in de sigarenwinkel waar de aroma van tabak je tegemoet komt.

Met school naar museum?

Museum 't Kiekhuus is ook de ideale plek voor een lesje geschiedenis in de praktijk. Voor scholen biedt het museum een speciaal programma aan. Kinderen kunnen zich onder meer verkleden in historische kledij of tekenen en schrijven met een griffel op een lei. Neem contact op met Rolof en Sjoukje van het museum voor meer informatie via het telefoonnummer of via educatie@kiekhuus.nl.

Museum 't Kiekhuus in Wolvega leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.kiekhuus.nl

Museum 't Kiekhuus
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.