De distilleerderij Van Kleef ademt ambachtelijkheid. Het is de enige overgebleven jenever- en likeurdistilleerderij in Nederland, tegenwoordig ook een museum. Hier ontdek je het bijzondere verhalen van iedere likeur of jenever van deze distilleerderij!
Distilleerderij Van Kleef werd opgericht in 1842 door Lamberthus Theodorus Van Kleef, midden in in het centrum van Den Haag. Vanaf het begin stond deze stoomdistilleerderij bekend om zijn heerlijke jenevers, bitterextracten en likeuren, die werden verkocht in de slijterij ernaast. Wat tegenwoordig de museumtuin is, was vroeger de distilleerruimte. Onder de bottelarij zijn nog acht alcoholkelders waar 37.000 liter alcohol kan worden opgeslagen!
Er wordt nog altijd jenever en likeur geproduceerd in Van Kleef. Over dit hele proces leer je alles tijdens een bezoek aan het museum. Met een rondleiding met privé gids loop je langs de authentieke 19e eeuw distillatie apparatuur waarbij je alles hoort over de geschiedenis van distilleerderij Van Kleef. Het is tevens mogelijk verschillende arrangementen te boeken, zoals een ‘uit het water’ arrangement, een ‘mediterraan’ arrangement, een ‘vegetarisch’ arrangement en een proeverij. Een cocktailproeverij behoort ook tot de mogelijkheden. Aan het einde van je bezoek kan je nog wat heerlijkheden scoren in het historische winkeltje van Van Kleef!