Museum het Nieuwe Domein

Museum het Nieuwe Domein




De locatie aan de Kapittelstraat is tijdelijk gesloten vanwege een verbouwing. Het Erfgoed is vanaf het najaar weer te bekijken. In de tussentijd ben je wel van harte welkom op locatie Ligne. In Museum Het Nieuwe Domein in het stadshart van Sittard komen geschiedenis en toekomst samen. Het museum heeft twee locaties op een paar minuten lopen van elkaar, Ligne 5 voor hedendaagse kunst en Kapittelstraat 6 voor erfgoed. Bekijk zowel de hedendaagse kunstwerken als het historisch erfgoed en ervaar een unieke en prikkelende blik op kunst en de maatschappij. Het museum toont werk van kunstenaars die zich bezighouden met maatschappelijke vraagstukken, het bouwen van bruggen tussen culturen, en het verbeteren van de natuur en het milieu. Het Nieuwe Domein verbindt verleden en toekomst, regionale wortels met wereldwijde thema's, en biedt je een nieuw perspectief. Kom langs en laat je inspireren! Neem na afloop van je bezoek nog een kijkje in de museumwinkel en neem al je lievelingskunstwerken mee naar huis!

Tip: je kunt ook een rondleiding door het museum volgen. Zo kom je alle interessante feitjes en geschiedenis achter de kunstwerken te weten. Kijk op de website van het museum voor de rondleidingenagenda en om je in te schrijven!

Museum het Nieuwe Domein in Sittard leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.dedomijnen.nl

Museum het Nieuwe Domein
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.