Smederij museum Nieuwkoop

Smederij museum Nieuwkoop


-advertentiepositie-



Aan het pittoreske Zuideinde nabij de Nieuwkoopse plassen vind je het unieke Smederijmuseum Nieuwkoop. Op het moment dat de smederij dreigde te verdwijnen uit het straatbeeld, besloten burgers van Nieuwkoop het museum op te richten. In het museum ga je echt terug in de tijd! Het bestaat uit een authentiek woongedeelte, dat verbonden is met de smederij met twee smidsvuren. Doe een rondleiding door de smederij, waar nog steeds wordt gesmeed. Onder leiding van de smid mogen bezoekers ook zelf smeden. Bekijk daarna in het woongedeelte allerlei voorwerpen en smeedwaren uit de negentiende eeuw. Hier vind je ook een originele bedstee!

Gedurende de rondleiding hoor je alles over de historie van de Nieuwkoopse smederijen. Denk aan verhalen over de eerste smid was Isebrand Smit uit 1334, maar ook over het leven van de laatste smid Leen Verkley en zijn familie.

Groepsuitje

Smederijmuseum Nieuwkoop is ook ideaal voor een dagje uit met de groep! Misschien zoek je een uniek groepsuitje voor met collega's, familie of vrienden. Combineer jullie museumbezoek dan met een koffie en lekker appeltaartje van de 'buren' bij The Lake Inn. Het arrangement geldt dus alleen voor groepen (minimaal acht personen) en kost dan €10,00 per persoon.

Of boek in de zomer een arrangement voor een museumbezoek met koffie, appeltaart en een vaartocht op een elektrische boot. Dit kost €30,00 per persoon. Op de boot passen maximaal acht personen.

Reserveren voor groepen? Neem dan contact op via e-mail.

Smederij museum Nieuwkoop in Nieuwkoop leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.museumnieuwkoop.nl

Foto: Smederij Museum Nieuwkoop
Foto: Smederij Museum Nieuwkoop
Foto: Smederij Museum Nieuwkoop
Foto: Smederij Museum Nieuwkoop
Foto: Smederij Museum Nieuwkoop
Foto: Smederij Museum Nieuwkoop