Wandelroute Zwart Water

Wandelroute Zwart Water


-advertentiepositie-



De Maasduinen is een groot natuurgebied dat zich uitstrekt van de Gennepse Hei in het noorden tot het Zwart Water in het zuiden. Dit unieke Natura 2000-gebied, met de hoogste Europese beschermingsstatus, herbergt de langste rivierduinengordel van Nederland.

Aan de zuidkant van de Maasduinenketting ligt het gebied Zwart Water. Ooit stroomde de Maas over deze plek. In de loop der jaren is de bedding van de rivier verplaatst, maar in Zwart Water zie je de overblijfselen van de oude Maasbeddingen nog goed. In het midden van het natuurgebied ligt de Venkoelen, een groot water dat is ontstaan door vervening. Dit water vormt het hart van een prachtig bos waar je heerlijk kunt wandelen.

Er zijn lopen twee wandelroutes door Zwart Water: een van drie kilometer en een van vijf kilometer. Dus stappen maar en ontdek het bijzondere landschap van dit bijzondere natuurgebied. Verken het gevarieerde landschap, wandel door het bos, bewonder de charmante graslandjes, en ontspan bij de watertjes. Zwart Water is de perfecte plek om de diversiteit van de natuur te ervaren en even helemaal op te gaan in de omgeving.

 Bezoek www.limburgs-landschap.nl

Wandelroute Zwart Water
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.